You are not connected. Please login or register

Braveheart

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Braveheart Empty Braveheart on Tue Sep 07, 2010 8:21 pm

-Neznanka-

-Neznanka-
Administrator
Administrator
Braveheart Yxzmt1iptitw78lpcy4q

1280. godine engleski kralj Edward I. zvan "Dugonogi" okupirao je veći dio Škotske, a njegova ugnjetavačka vladavina dovodi do smrti oca i brata Williama Wallacea. Godinama poslije, nakon što je Wallace odrastao sa svojim stricem izvan Škotske, Škoti su nastavili živjeti pod okrutnom vlašću engleskih zakona. Wallace se vraća kako bi živio kao farmer i izbjegavao miješanje u svakodnevne teškoće. Oživi romansu sa svojom prijateljicom iz djetinjstva Murron, a par se vjenča u tajnosti kako bi izbjegao kraljev dekret o pravu prve noći. Nakon što je pretukao skupinu engleskih vojnika koji su htjeli silovati Murron, šerif joj javno prereže vrat prije nego što je Wallace išta mogao učiniti. Razjareni Wallace, uz pomoć svojih sumještana, pobije engleske vojnike i njihov tabor, ubivši šerifa na isti način na koji je ubijena Murron. Zatim naređuje spaljivanje lokalne engleske utvrde i nenamjerno izazove škotsku pobunu.
Vijesti o pobuni počinju se širiti brzo, a stotine Škota iz okolnih klanova se pridružuju Wallaceovoj vojsci. Wallace predvodi svoju vojsku kroz niz uspješnih bitki protiv Engleza, uključujući Bitku kod Stirlinga i pustošenje engleskog grada Yorka. No, izdaje ga škotsko plemstvo te on biva poražen u Bitki za Falkirk. Wallace se počne skrivati, vodeći gerilski rat protiv Engleza i osobno ubija dva škotska plemića koji su ga izdali. U međuvremenu, princeza Izabela, čiji je muž princ Edward II. (kraljev sin slabić i nasljednik) ignorira, sastaje se s Wallaceom kao poslanica engleskog kralja. Ona i Wallace održavaju sastanak na kojem ona začme Wallaceovo dijete. Još vjerujući u plemstvo svoje zemlje, Wallace pristaje sastati se s Bruceom. Upada u zamku koju su namjestili stariji Bruce i drugi plemići. Pretuku ga do besvijesti i predaju engleskoj kruni. Bruce mlađi se ozlojedi očevim postupkom i odriče ga se zauvijek.
U Londonu, Wallace je doveden pred engleske suce koji mu počinju suditi zbog veleizdaje. On poriče optužbe obrazloživši kako nikad nije prihvatio Edwarda za kralja. Sud odgovara osudivši ga na "pročišćenje patnjom". Kasnije, na londonskom trgu, Wallacea počnu brutalno mučiti do smrti. Prvo ga vješaju, zatim rastežu na spravi za mučenje, a na kraju mu vade utrobu. On pokaže sucima da bi htio nešto reći. Zadnjim atomom snage iz svog izmučenog tijela, on poviče, "SLOBODA!". Okreće glavu i ugleda Murron u gomili kako mu se smiješi. On joj uzvraća osmijeh i umire.
Nakon nekog vremena, Robert Bruce preuzima vodstvo nad preostalom škotskom vojskom i suočava se s engleskim snagama na poljima Bannockburna. Izvikujući Wallaceovo ime, Robert Bruce i Škoti navaljuju na prestravljene engleske linije i izbore slobodu.


Sta mislite?Braveheart N4wfts
... Ron & Hermione...

Braveheart Neznaka-bar

...Znash li shta je prevara?
Znash li je kako da padnesh,
pa ustanesh, krenesh, ponovo stanesh?
Kad morash da bijesh, da chupash, da cimash?
Kad shvatish da si sam i da samo sebe imash??..

View user profile

2Braveheart Empty Re: Braveheart on Tue Sep 07, 2010 8:36 pm

Jovana

Jovana
Urednik
Urednik
Gledala,dobar je film ali ne volim takvu vrstu filmova ^^

View user profile

3Braveheart Empty Re: Braveheart on Tue Sep 07, 2010 11:35 pm

.Sk8er.Girl.

.Sk8er.Girl.
Senior Member
Senior Member
Nisam gledala, ali zvuči mi mnoooooogo dobro. Moram da pogledam. Very Happy

View user profile

4Braveheart Empty Re: Braveheart on Wed Sep 08, 2010 8:59 pm

-Neznanka-

-Neznanka-
Administrator
Administrator
Jovana wrote:Gledala,dobar je film ali ne volim takvu vrstu filmova ^^
takodjeee :]Braveheart N4wfts
... Ron & Hermione...

Braveheart Neznaka-bar

...Znash li shta je prevara?
Znash li je kako da padnesh,
pa ustanesh, krenesh, ponovo stanesh?
Kad morash da bijesh, da chupash, da cimash?
Kad shvatish da si sam i da samo sebe imash??..

View user profile

5Braveheart Empty Re: Braveheart on Sat Sep 11, 2010 3:32 pm

Nisam gledala.

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com